tu yang best.
Cara diorang makan tu memang sangat menyelerakan.
So terasa la nak buat kimbab versi sendiri without sayur. sebab tak berapa minat letak timun/carrot dalam kimbab tu.
Kimbab yang Erna buat ni simple je.
Bahan-Bahan
Dry seaweed -- yang selalu orang guna buat sushi.
Sosej
Crab Sticks
Tuna -- tuna yang dalam tin tu. Erna guna yang tuna spread kat roti tu.
Nasi -- Erna guna beras biasa je.
Cara-cara.
1. Sosej dengan crab stick tu di goreng kat non-stick pan. tak perlu guna minyak.
2. potong sosej n crabstick hiris memanjang.
3. Letakkan nasi dia atas rumpai laut dan letakkan sosej, crab stick dan tuna. Kemudian gulung.
4. Potong kimbab dan boleh dimakan.
*kalau ada bamboo mat lagi senang nak gulung kimbab tu.
senang kan nak buat.. jadi boleh la try..cuba..test...
sumber gambar = sini
No comments:
Post a Comment