Thursday, February 5, 2015

RESEPI KIMBAB

Seronok kalau tengok cerita korea. Lagi-lagi kalau ada pasal makanan.
tu yang best.
Cara diorang makan tu memang sangat menyelerakan.

So terasa la nak buat kimbab versi sendiri without sayur. sebab tak berapa minat letak timun/carrot dalam kimbab tu.

Kimbab yang Erna buat ni simple je.

Bahan-Bahan
Dry seaweed -- yang selalu orang guna buat sushi.
Sosej
Crab Sticks
Tuna -- tuna yang dalam tin tu. Erna guna yang tuna spread kat roti tu.
Nasi -- Erna guna beras biasa je.

Cara-cara.
1. Sosej dengan crab stick tu di goreng kat non-stick pan. tak perlu guna minyak.
2. potong sosej n crabstick hiris memanjang.
3. Letakkan nasi dia atas rumpai laut dan letakkan sosej, crab stick dan tuna. Kemudian gulung.
4. Potong kimbab dan boleh dimakan.

*kalau ada bamboo mat lagi senang nak gulung kimbab tu.

senang kan nak buat.. jadi boleh la try..cuba..test...

sumber gambar = sini


No comments:

Post a Comment